Gå til indhold

”Vi har en helt særlig kultur”

Relationen til kolleger på tværs af Skatteministeriets koncern giver Kenneth værdi i arbejdet. Samtidigt finder han motivation i en grad af uforudsigelighed i arbejdet og en kultur, hvor der er fokus på at finde løsninger.
Kenneth Gjerulff Obbekjaer Kring

Kenneth Gjerulff Obbekjaer Kring

Fagområde: Contract management
Uddannelse: Cand.merc. i marketing and purchase

Kenneth har arbejdet i private virksomheder i mange forskellige brancher, inden han startede som contract manager i kontraktstyringsteamet hos os. Her forhandler han kontrakter med eksterne leverandører for kolleger på tværs af Skatteministeriets koncern.

 - Det jeg bedst kan lide ved mit arbejde, er relationerne til andre mennesker. Det er vigtigt, at jeg forstår mine kollegaer i de andre styrelser og deres behov, når jeg skal hjælpe dem med at gøre et indkøb hos en ekstern leverandør.

 - Jeg kan godt lide at finde en endnu bedre løsning end den, kollegaerne troede de skulle have. Det passer mig også godt, at hverdagen byder på en vis grad af uforudsigelighed og problemer, der skal løses.

Påvirket af verdenssituationen

Arbejdet i Kenneths kontor, Indkøb og Udbud, er i høj grad påvirket af politiske beslutninger, forsyningskæder og den generelle verdenssituation. Et velfungerende skatteministerium er afhængigt af alt fra specialbyggede hundebure og tolduniformer til mikrochips og eksterne konsulentydelser.

 - Vi arbejder hele tiden med risikostyring, som forsyningsrisiko og kommerciel risiko, i forbindelse med de kontrakter, vi indgår, og så følger vi dem løbende. Man kan selvfølgelig ikke altid forudsige fremtiden, men hvis man er godt forberedt, kan man undgå, at det får det store konsekvenser for vores kollegaer på tværs af koncernen.

Man bøjer ikke reglerne

Kenneth mener ikke, der er den store forskel på at arbejde i staten og for en privat virksomhed, for begge steder har man samme udfordringer med forsyningskæder og leverandører. Men en afgørende forskel er, at man i staten er underlagt udbudsloven.

 - I staten arbejder vi mere reguleret, og der er klare regler og rammer for, hvor grænsen går. Her bøjer man ikke reglerne for at tilpasse en kontrakt hverken til kunden eller leverandøren. Man er ikke i tvivl om, hvad der er den rigtige løsning, og det går man ikke på kompromis med. Det kan faktisk være en kæmpe styrke i samarbejdet mellem kunde og leverandør.

Stor berøringsflade internt og eksternt

Administrations- og Servicestyrelsens arbejdsopgaver ligger langt henad vejen skjult for offentligheden, men til gengæld på tværs af hele Skatteministeriets koncern. Vi understøtter skatteforvaltningen med en lang række serviceydelser, administrative opgaver og sørger dermed for, at rammerne er på plads, så vores kollegaer i resten af koncernen kan koncentrere sig om deres kerneopgaver.

 - Jeg tror den store kontaktflade til styrelserne betyder, at mange medarbejdere i Administrations- og Servicestyrelsen er udadvendte, har et højt humør og en positiv kommunikation. Vi er alle vant til at finde løsninger for kolleger, og det er med til at skabe en helt særlig kultur.