Gå til indhold

"Mit arbejde skal give mening"

Siden jurastudiet har Bodil vidst, at hun ikke skulle bruge sine kompetencer i advokatbranchen men hellere ville arbejde for et højere formål, i en offentlig organisation. Det gør hun nu som udbudsjurist i Administrations- og Servicestyrelsen.
Bodil Merete Hesel

Bodil Merete Hesel

Fagområde: Udbudsjura
Uddannelse: Cand.jur.

At hendes arbejde giver mening for andre end hende selv, er noget af det, Bodil sætter særligt pris på.

 - Som jurist i Skatteministeriets koncern er jeg med til at sikre det økonomiske fundament for vores velfærdssamfund. Vi arbejder ud fra en vision og en fælles retning i stedet for at arbejde fra sag til sag, som man ofte gør i en advokatvirksomhed. Det er utrolig vigtigt for mig, at mit arbejde er meningsfuldt og også giver værdi for andre.

Opgaverne spænder bredt

Når Bodil og kollegaerne i kontoret Indkøb og Udbud løser opgaver for styrelserne i Skatteministeriets koncern, får de indgående forståelse for arbejdet i de øvrige styrelser. Samtidigt giver samarbejdet stor variation i opgaverne og gør, at hun bruger sin uddannelse i meget bred forstand.

 - Vi er en central juridisk enhed, så min hverdag byder af og til på nogle særprægede opgaver, som jeg skal finde nye løsninger på. For eksempel har jeg lige undersøgt, hvordan vi forsikrer en drone. Det giver et godt indblik i, hvilke opgaver mine kollegaer på tværs af organisationen løser for vores samfund.

Fedt at være en del af noget større

Det tværfaglige udbudsteam som Bodil er en del af, hjælper også med at indgå kontrakter på tværs af styrelser. I den forbindelse sørger Bodil blandt andet for at strømline det materiale, der sendes ud til leverandørerne, giver juridisk sparring på forskellige udbud og besvarer juridiske spørgsmål, der kommer ind fra alle dele af Skatteministeriets koncern.

 - Jeg kan kun anbefale at arbejde i Administrations- og Servicestyrelsen. Det er fedt at være en del af så stor en organisation og arbejde så meget på tværs af styrelser, som vi gør hos os. Man kan virkelig mærke at man er er en del af noget større, og at man bidrager til at binde det hele sammen.